Huis kopen Spanje

Huis kopen Spanje

Bent u op zoek naar een huis kopen in Spanje? De pagina Huis Kopen Spanje is een pagina waar wij u gedegen uitleg geven over het process en de ervaring van 30 jaar werken als makelaar in Spanje met 8 kantoren. Wie zou er niet willen wonen of een vakantiehuis willen bezitten in een land met een prachtige zandstranden en meer dan 300 dagen zon per jaar? Een gastvrije land, Spanje is een populaire bestemmingen en voor vele het land om te pensioneren en daarom is een huis kopen in Spanje zo populair. Naast dit heeft Spanje een breed scala aan prachtige locatie om een huis te kopen.  Het zijn uiteraard ook de magische woorden die Spaanse makelaars gebruiken om klanten te verleiden tot het kopen van Spaans huis, het heerlijke leven vaak aan de costa's in Spanje is voor sommige een droom en voor andere realiteit. Hoe cliché het ook klinkt, het kopen van Spaans huis is een zeer goede en aantrekkelijke investeringen die je met een gerust hart kunt doen, want er is voor elke keus, smaak en budget wel een spaans huis te koop. Spanje is rijk aan cultuur, vol nieuwe ervaringen en mogelijkheden om vrienden voor het leven te maken, s avond te genieten met een drankje van de fijne avond temperatuur waar in andere landen al lang de kachel brand zit u in Spanje nog heerlijk buiten. Dankzij het open en uitnodigende karakter van de Spanjaarden wordt u er ook vaak snel en goed geholpen en zo zijn de ziekenhuizen er vaak zelf beter als tegenwoordig in eigen land, in ieder geval de wachtlijsten minder))) IMMOABROAD is een makelaar met ruim 30 jaar ervaring en helpt duizenden potentiële nieuwe huiseigenaren om zicht door de Spaanse huizen markt te navigeren, deze zit soms nog steeds vol eigenaardigheden die wij in ons eigen land niet gewoon zijn. Daarom is uw huiswerk doen erg belangrijk, vaak is het risico bepaald aan de hand van het type woningen, goede en vakkundige informatie is noodzakelijk alvoren u koopt. Met moderne website zijn makelaars zoals IMMO ABROAD een waardevolle aanwinst aan en verkoop van uw Spaanse woning. Naast dit is gedegen kennis van de locatie noodzakelijk.  Door de 30 jaar ervaring kennen wij alle locaties in Spanje goed, naast dit hebben wij met meer dan 80% van de gevallen te maken met internationale kopers vandaar dat ons team u in uw eigen taal te woord staat om misverstanden te voorkomen.

Een Huis kopen in Spanje


Kopers van onroerend goed van over de hele wereld. Het land biedt een breed scala aan woningen, van traditionele Spaanse villa's tot moderne appartementen in bruisende steden. Of u nu op zoek bent naar een vakantiehuis of een permanente woning, er is voor ieder wat wils in Spanje. Huizen te koop in Spanje varieert sterk in prijs, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van het onroerend goed. De meest populaire gebieden voor kopers van onroerend goed zijn de Costa del Sol, Costa Blanca en Costa Brava. Deze gebieden bieden een warm klimaat, prachtige stranden en een ontspannen levensstijl. Als u op zoek bent naar een onroerend goed te koop in Spanje, om de juiste Spaanse onroerendgoedprijzen te bekijken, is het belangrijk om onderzoek te doen en samen te werken met een gerenommeerde makelaar om een onroerend goed te koop in Spanje te vinden. Zij kunnen u helpen bij het vinden van een huis die aan uw specifieke behoeften en budget voldoen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met extra kosten, zoals belastingen, juridische kosten en onderhoudskosten.

Type woningen te koop in Spanje

Veel woningen te koop in Spanje bevinden zich in populaire kustgebieden, zoals de Orihuela Costa, waar kopers alles kunnen vinden, van moderne appartementen met uitzicht op zee tot ruime villa's met privézwembaden en tuinen. Het kopen van een Villa met privézwembad kan per regio een groot prijsverschil laten zien. Hetzelfde geldt voor Spaanse woningen met uitzicht op zee. Ten slotte zijn appartementen een veelvoorkomend type onroerend goed dat te koop staat in Spanje, vooral in stedelijke gebieden. Deze woningen kunnen variëren van kleine studio's tot ruime penthouses en bieden kopers mogelijk een gemakkelijke en onderhoudsarme levensstijl.

Lees meer

Kunnen buitenlanders makkelijk een huis kopen in Spanje?

Het kopen van een huis in Spanje is minder moeilijker dan in het verleden, Spanje is een zeer gastvrij en inmiddels professioneel land voor buitenlandse kopers van een Spaans huis. Hierdoor worden de risico’s bij het kopen van een woning in Spanje beperkt. Voor buitenlands zijn de regels voor het kopen van een huis in Spanje vrij eenvoudig en vrijwel gelijk aan die voor een Spaanse koper. U hebt een financieel fiscaal nummer nodig NIE genaamd, voordat u een huis kunt kopen in Spanje, dit u kunt krijgen door met uw paspoort en de juiste papieren naar een regionaal politiebureau te gaan. Voor Spaanse of EU-onderdanen was dit vroeger vaak  op dezelfde dag voltooid, maar na de covid is hier wel enige vertraging in gekomen. Niet-ingezeten residenten kopers in Spanje kunnen vaak profiteren van dezelfde hypotheekvoorwaarden als Spanjaarden, al is de dekking in dit geval vaak iets lager, in doorsnee zeggen banken dan ze tot 80% dekking geven voor een eerste huis en 60 tot 70% dekking voor een tweede huis, maar de ervaring leert dat u rekening kunt houden met maximaal 70% hypotheek. Dit houdt in dat u minimaal 30% van de prijs van het beschikbare onroerend goed nodig heeft, plus nog eens ca. 15% om belastingen, advocaatkosten, notariskosten en andere kosten te dekken. Bovendien mag uw schuld niet hoger zijn dan 30-35 procent van uw bruto-inkomsten. Een ander zaak om in gedachten te houden is dat in Spanje hypotheken vaak worden afgesloten voor minimaal vijf jaar en maximaal dertig jaar, met een maximale eindleeftijd van 75 jaar.

Waarde ontwikkeling op de Spaanse woning markt

Wanneer u overweegt een huis in Spanje te kopen, zijn er verschillende variabelen waarmee u rekening moet houden. U moet de prijs per vierkante meter van de huizen evalueren op de plaatsen op uw wensenlijst en elementen zoals relatief comfort van werk of gezin. Het pre pandemische onderzoek van de Global Property Guide onthuld de gemiddelde vastgoed prijs per vierkante meter voor 14 van de 17 autonome regio's van Spanje. Volgens de gegevens zijn de gemiddelde vastgoedprijzen in de grote steden in het derde kwartaal van 2019 met 5% gestegen tot € 1.649 per vierkante meter, terwijl het vastgoed op de Balearen en de Canarische Eilanden met 11% is gestegen tot € 1.604 per vierkante meter. Het is beter om de grote steden te vermijden als je op zoek bent naar een goedkope plek om in Spanje een huis te kopen. Madrid en Barcelona zijn bijvoorbeeld zeer eigentijdse steden met oude architectuur. Hierdoor heeft de woning ook ontwerpaspecten met een aanzienlijke marktwaarde. Om in een grote stad te wonen moet je een liefhebber zijn van vaak kultuur en oude gebouwen en niet bang zijn voor de drukte. Je hebt vaak wel een behoorlijk hoog inkomen of een hoog pensioen nodig, omdat de kosten van levensonderhoud in de steden veel hoger zijn dan op andere locaties aan delen van de Spaanse kust of nog goedkoper het Spaanse binnenland. De kusten van Spanje Costas zijn vooral populair bij zowel lokale Spanjaarden als Buitenlander. Deze locaties hebben drie duidelijke voordelen: zon, zee en uiteraard de Spaanse sangria! Delen op Mallorca, de Costa del Sol en Ibiza zijn de laatste jaren flink gestegen, maar toch kunt u er vaak nog leuke projecten vinden, zoals bijvoorbeeld de regio Estepona niet ver van Marbella waar veel nieuwbouw in ontwikkeling is tegen aantrekkelijke prijzen. Wonen aan de Spaanse Middellandse Zeekust is nog steeds erg goedkoop in vergelijking met andere landen; op sommige locaties kunnen huiseigenaren al voor minder dan 80.000 euro een redelijk appartement met zeezicht kunt kopen al is dit de laatste jaren wel behoorlijk veranderd, maar zo is het Oliva in Valencia niet ver van de luchthaven Valencia en Alicante, tevens dicht bij Denia maar nog steeds aantrekkelijk in prijs net met een prachtig lang zandstrand. Alicante is ook een fascinerende kuststad in Spanje, met een gemiddelde vastgoedprijs van ongeveer 150.000 euro, ongeveer hetzelfde als Buol (thuisbasis van het Tomatina-tomaten gooi festival), een plaats op minder dan 40 kilometer van Valencia.

Vele redenen om een Spaanse woning te kopen

Twijfelt U nog over het kopen van een huis in Spanje? Hieronder vindt u enkele redenen waarom u geen spijt zult hebben van het kopen van een woning in Spanje. Autonome Gemeenschap Spaanse families staan bekend als vriendelijk en aangenaam. Ze hechten ongetwijfeld veel waarde aan het vormen van solide banden met zowel lokale mensen als buitenlanders. Dit resulteert in een samenleving waar plezier en een fantastisch sociaal leven hoog in het vaandel staan, vandaar de vele feesten in Spanje. Zoals bij elke cultuur, zijn er echter dingen die u moet weten voordat u naar het land verhuist voor een soepelere en snellere integratie. U kunt gemakkelijk de lokale bevolking ontdekken die klaar staat om u als buitenlander op uw gemak te voelen en de taal leren helpt daar uiteraard ook bij al is dit vaak niet altijd makkelijk, u kunt zich in Spanje ook goed redden zonder de Spaanse taal.. Als je bereid bent te integreren en van het leven te genieten zoals de lokale bevolking, zul je een geweldig sociaal leven hebben.

Goede levensstandaard en prachtige locaties

Spanje staat bekend om zijn goede levensstandaard, goed eten, verse groenten en veel vis tegen zeer betaalbare prijzen. De zon schijnt afhankelijk waar u zit ongeveer 300 dagen per jaar, wat mensen in een goed humeur brengt en hen aanmoedigt om te wandelen en tijd buiten door te brengen, of het nu op het strand, op terrassen of in de bergen is. De mediterrane keuken en de zeer professionele en goed geregelde gezondheidszorg garanderen een stevige en gezonde maar ook betrouwbare levensstijl, en alsof dat nog niet genoeg is, draagt de relaxte en gemoedelijke sfeer en vriendelijkheid van de Spanjaarden bij aan de hoge levenskwaliteit van buitenlanders. Er is voor elk wat wils in Spanje. Van noord naar zuid is er een lange kustlijn bezaaid met schilderachtige visserij plaatsen. Tenerife op de Canarische Eilanden en Palma op de Balearen liggen in het zuiden. Het werk van Gaudi aan de kathedraal van La Seu en ook de prachtige tuinen zijn hier te zien. Het noorden is een populaire plek voor toeristen die op zoek zijn naar een mildere zomer, wandelmogelijkheden en een prachtig uitzicht op zee. De prachtige kliffen langs de kust en het eindpunt voor pelgrims op het pelgrimspad Camino de Santiago zijn bijvoorbeeld te vinden in Galicië. Als je van nieuwe ontwikkelingen houdt, ga dan naar Bilbao en bekijk de meest populaire bestemmingen zoals weelderige bergen, wolkenkrabbers, een overloopzwembad en het Guggenheim Museum voor moderne en hedendaagse kunst. Voor cultuurliefhebbers wordt Flamenco opgevoerd in Sevilla, in het zuidwesten van Spanje. U kunt ook naar Granada in het zuiden reizen om het Alhambra te zien, met een prachtig dorp, villa's met uitzicht op zee, een privé zwembad en prachtige tuinen. Het Valencia Arts & Sciences-complex, dat een operagebouw, resorts, een bioscoop, golfbanen en een interactief wetenschapsmuseum omvat, is een must voor liefhebbers van architectuur. Ga ook voor wat nieuwe ontwikkelingen naar het Alameda-station! Bezoek het westen van Spanje als u van rust en van het gezondste klimaat houdt. Je wordt omringd door prachtige villa's vaak met 1 tot 3 slaapkamers om te logeren, kastelen, resorts en pittoreske locaties in populaire gebieden zoals Extremadura.

Zandstranden en 300 dagen zon in Spanje

Spanje heeft de meeste zandstranden met blauwe vlag ter wereld, met meer dan 5000 kilometer kustlijn is dit uiteraard niet verwonderlijk. De afgelopen 30 jaar zijn de stranden in Spanje aangewezen als de meest verzorgde en aantrekkelijkste stranden met een strenge en onberispelijke milieunorm voor alles stranden! Met zoveel stranden is het gemakkelijk te begrijpen waarom veel buitenlanders juist Spanje een aantrekkelijke stimulans vinden om juist in dit prachtige en aantrekkelijke land om te wonen een tweede huis te kopen. De mediterrane, vaak micro intercontinentale en maritieme klimaten met meer dan 300 dagen zon, zorgen voor een heerlijk leef klimaat in Spanje. Zuid-Spanje wordt een idyllische omgeving voor mensen die 300 dagen per jaar of meer buiten willen leven het is er vaak net even warmer door het hele jaar als in andere delen van Spanje. Als de hitte te veel voor je is, ga dan naar het noorden bij de provincies Galicië of Asturië, waar je een meer vochtige zomer zult vinden met meer regen en een gematigde winter vanwege de hoge bergen. De omgeving heeft een indirecte invloed op uw levensstijl als u vroeg opstaat of van drukte houdt of juist de rust,  U zult in Spanje voor iedere vorm van levensstijl een juiste regio kunnen vinden. Het warme weer impliceert een later begin van de dag en vooral het midden van de dag. Een lange middagpauze en een latere afsluiting van de werkdag is dan ook gebruikelijk in spanje de zogenaamde Siesta is er nog steeds populair. Evenzo is een groot deel van het land in augustus gesloten vanwege de zomervakantie. Als u afhankelijk bent van anderen, wordt uw werk belemmerd als u de zaken niet goed organiseert wees daar dus op voorbereid als u bijvoorbeeld plannen heeft voor verbouwing of reizen wanneer het in sommige delen erg druk kan zijn.

Is het kopen van een woning in Spanje veilig?

Een kort antwoord ‘ja” als het om de juiste investering gaat kunt u in SPanje veilig een huis kopen. De reden hiervoor is dat uit de laatste jaren de huizenprijs gegevens van het Spaanse Nationale Instituut voor de Statistiek (INE) aangeven dat de huizen prijzen gestaag oplopen. En met verwacht in tegenstelling tot veel andere landen dat juist door de grote hoeveelheid residenten die besluiten te verhuizen richting Spanje, dat de prijzen juist in Spanje blijven oplopen. Dit is vooral goed te zien in bepaalde gebieden rond de provincie Malaga, en in de provincie Alicante en uiteraard de eilanden. Ovral zijn de prijzen flink gestegen. Niets is abrupt of onverantwoord, alles groeit langzaam en gestaag. Het is een teken van een solide huizen markt in Spanje, die sinds eind 2015 gestaag is gegroeid. woningen is cyclisch. In elke activaklasse zijn pieken en dalen te zien maar afhankelijk van de regios zie je overal dezelfde trend.. Timing is belangrijk als u uw huis binnen een bepaalde tijd moet kopen en verkopen. Het goede nieuws met betrekking tot de Spaanse huisprijzen is dat ze, ondanks de wereldwijde economische neergang als gevolg van de pandemie, langzaam zijn gegroeid.

Kosten van het kopen van een woning in Spanje

De kosten voor het kopen van een huis in Spanje verschillen per regio en type woning, en veel daarvan zijn bespreekbaar. Er zijn geen vooraf bepaalde tarieven voor advocaten of makelaars maar in doorsnee betaald de verkoper de makelaar en de koper de kosten van de overdracht. Kopers zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de kosten gezien de overdrachtsbelasting of bij nieuwbouw btw. Overdracht belasting, liggen tussen de: 7–12% overdrachtsbelasting (bestaande woningen) / op nieuwbouw 10% btw (nieuwe woningen) maar wij adviseren bij aankoop vooraf u goed te informeren over de exacte kosten.  1–3% voor notariskosten, eigendomsakte belasting en kadastrale lasten Honoraria voor advocaten: 1-2% (inclusief btw) In Spanje worden de makelaarskosten normaal gesproken zoals eerder vermeld door de verkoper betaald maar er zijn ook regio's bij waar gebruikelijk is dat die kosten gedeelt worden. Makelaars rekenen normaal gesproken een deel van de uiteindelijke verkoopprijs.Buitenlandse pagina in Spanje voor belastinginformatie

Huis kopen Spanje

Video about SPANJE

VIEW VIDEO

Samenvatting en conclusie

Spanje heeft een hoog eigenwoningbezit: meer dan 75% van de inwoners bezit een eigen huis en veel Spanjaarden hebben de woning in het bezit zonder hypotheek. Forse vermogenswinstbelasting en marktschommelingen zijn allemaal dingen om in gedachten te houden bij het verkopen van Spaans onroerend goed even als uw testament, bij overlijden is de afwikkeling van een testament en ook bezit van vastgoed behoorlijk anders als in veel andere landen. Voorzichtigheid is tevens geboden bij landelijke spaanse huizen, omdat er geen echte regelgeving was vaak vroeger en er zijn helaas ook gewetenloze makelaars die helaas de markt verpesten voor de vele goede die er er werkzaam zijn. Uiteraard maken ook advocaten hier gebruik van en veel geven zich uit als Jurist, maar het begrip jurist in Spanje is anders als in veel andere landen, let u dus vooral bij het ontvangen van advies dat u te maken heeft met een solide advocaat of Gestor met een goed reputatie. IMMO ABROAD geeft altijd haar klanten advies onafhankelijk te laten onderzoeken of alles in orde is, als bedrijf doen wij dit ook maar niets is beter als alles herbevestigd door een gedegen advocaat. Wees u bewust van iedereen die vooraf contant geld vraagt of voorstelt om kosten te besparen per definitie al in de categorie komt van vraagtekens. Het is wel gebruikelijk dat u bij een reservering een bedrag betaald vaak 10% van de koopsom, dit kan dan ook vaak aan de advocaat die het in beheer zal houden tot er bekend is of alles in orde is. Wonen in Spanje is geweldige en een populaire keuze voor vele buitenlanders die op zoek zijn naar een mooie omgeving, een goed leven en een verrukkelijke keuken. Een fantastisch uitzicht vaak zeezicht en kort bij mooie zandstranden heerlijke terrasjes en restaurants, eten voor een uitstekende prijs, of u nu van plan bent te werken in een van de belangrijkste steden van Spanje, zoals Madrid, Barcelona, of Valencia en Alicante , of trek je terug in het zuiden ( Costa del Sol ) U zult waar u ook koopt altijd te maken krijgen met de gastvrijheid van de Spaanse bevolking.