AANKOOP VAN EEN HUIS

U KOOPT NIET DAGELIJKS EEN HUIS IN HET BUITENLAND, EN DAAROM IS HET VERSTANDIG OM MET EEN PROFESSIONELE PARTNER IN ZEE TE GAAN DIE U BIJ ALLE NOODZAKELIJKE STAPPPEN IN HET AANKOOP PROCES KAN BEGELEIDEN. IMMO ABROAD IS GESPECIALISEERD IN HET KOPEN, VERKOPEN EN VERHUREN VAN ONTROEREND GOED IN HET BUITENLAND, EN DAAROM UW IDEALE PARTNER.

De eerste stap

De eerste stap

Als u eenmaal hebt besloten om te zoeken naar een geschikte woning in uw favoriete regio zult u al snel merken dat het aanbod groot is, maar dat de prijzen soms onverklaarbaar grote verschillen laten zien. Dit kan vele oorzaken hebben, zoals het type van de grond waarop het huis is gebouwd, de specifieke eisen van de locale overheid, en of de grond een bouw bestemming heeft of een of een landelijke bestemming met beperkte regels. Dit kan per land, en per regio verschillen. Hoeveel meter mag er worden gebouwd en hoeveel m2 is er gebouwd? Kortom, een lange lijst van zaken die sterk de prijs en de waarde van uw potentiële nieuwe bezit kunnen beïnvloeden.

JURIDISCH ONDERZOEK

Wij adviseren al onze klanten bij het kopen van een woning onderzoek uit te laten voeren door een jurist met kennis van de lokale omgeving; hij kan gemakkelijk contact opnemen met de lokale autoriteiten. In alle gevallen is het verstandig om een eigen advocaat in te schakelen die voor u controleert of alle documenten in orde zijn, of er niets illegaal gebouwd is, het aantal vierkante meters die zijn gebouwd overeenkomt met de documenten en en vele andere zaken.

AANKOOP BIJSTAND

AANKOOP BIJSTAND

Als u uw ideale woning in het aanbod van onze organisatie niet kunt vinden, maar wel graag onze expertise en begeleiding wenst te gebruiken bij de aankoop van een huis bieden we u die mogelijkheid ook. Onze makelaars en onze huis-advocaten kunnen u uitstekend van dienst zijn en indien gewenst kunnen zij ook namens u de onderhandelingen voeren. Dit heeft als voordeel dat ze geen roze bril dragen, en dus op een meer neutrale manier naar de woning kijken. Met meer dan 15 jaar ervaring kent ons team de voors en tegens van het kopen in de regio, en kunnen zij u vaak behoeden voor kostbare fouten.

WAT U zelf kunt doen

Bereken uw budget, waarmee u rekening houdt met bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelastingen, notariskosten en eventuele hypotheekkosten. Zoek op onze site naar het aanbod dat u aanspreekt in de door u gewenste regio, en neem contact op met de manager die verantwoordelijk is voor deze objecten. Deze kan vaak al de eerste vragen die u heeft voor u beantwoorden. Maak dan een afspraak om de door u gewenste woningen te bezoeken. Zijn de woningen toch niet helemaal naar uw wensen, maak deze dan duidelijk kenbaar aan de makelaar aan de hand van de woningen die u zojuist heeft bezocht, zodat hij gericht voor u kan zoeken. Wij krijgen vele nieuwe objecten per week in ons bestand, dus bezoek onze website met regelmaat.

FORMALITEITEN

FORMALITEITEN

Ieder land kent haar eigen specifieke regels. Voordat u bijvoorbeeld een aankoop verricht in Spanje dient u te beschikken over een NIE nummer. Dit is een fiscaal nummer dat de notaris gebruikt om de woning op uw naam over te dragen, en dat u na de aankoop nodig heeft om uw huis aan te sluiten op nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en gas alsmede voor het betalen van de onroerend goed belasting. Wij zullen u informeren welke stappen u dient te nemen voor en na de aankoop, en u hiermee graag helpen. U zult waarschijnlijk ook een lokale bankrekening nodig hebben; onze organisatie werkt nauw samen met een aantal lokale banken die zich richten op buitenlandse rekeninghouders. Wij brengen u in direct contact met de bankdirectie, die de rekening voor u kunnen openen en u kunnen adviseren welk type rekening het beste bij u past. Besteed bijzondere aandacht aan de bankkosten. Deze kunnen sterk verschillen met die in uw woonland, en hier op letten bij het openen van een rekening kan u op termijn grote bedragen besparen.

HYPOTHEKEN

In de afgelopen jaren was het bijna onmogelijk om een ​​hypotheek te krijgen voor een tweede huis, dit was te wijten aan de crisis en de daling van de waarde van onroerend goed. Banken konden niet precies de toekomstige waarde van het onroerend goed inschatten, en dus de waarde van hun onderpand. Het resultaat was dat zij geen hypotheken verstrekten om risico's te vermijden. Deze situatie is nu veranderd en banken zijn opnieuw bereid om hypotheken te verstrekken. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet is het mogelijk om een ​​hypotheek te krijgen. Als algemene vuistregel kunt u hanteren dat u 70% van de waarde van het onroerend goed kunt verhypothekeren, op voorwaarde dat het maandelijks te betalen bedrag niet meer dan 40% van uw netto-inkomen na aftrek van uw andere verplichtingen bedraagt. Op uw verzoek kunnen wij u geheel vrijblijvend in contact brengen met verschillende banken die u een offerte voor een hypotheek kunnen uitbrengen.

Contact us

Engineering Research

Voorafgaand aan het doen van een aankoop, kunt u besluiten om een ​​bouwkundig onderzoek te laten verrichten. Dit onderzoek kan zich beperken tot het advies van onze architectonische inspecteur, maar kan ook door een bouwkundig ingenieur worden verricht die een schriftelijk verslag over de toestand van het object zal uitbrengen. In veel landen moet een energiecertificaat aanwezig zijn worden voor de overdracht. Het verslag zal hier dan ook aandacht aan besteden

DE OVERDRACHT

DE OVERDRACHT

Zodra er overeenstemming bestaat over de aankoopprijs, kan er met het werken aan de overdracht begonnen worden. Houd rekening met extra kosten, en zorg ervoor dat u weet hoe hoog deze kosten zijn voordat u besluit te kopen. De bank kan een vergoeding vragen bij het afsluiten van een hypotheek. De voornaamste kosten hebben betrekking op de overdrachtsbelasting, notariskosten en hypotheekkosten. In de meeste landen betaald de verkoper de makelaarscourtage. Onze fiscaal adviseur kan met u in overleg met de makelaar en precies vertellen met welke kosten u rekening dient te houden. In bepaalde landen is het te adviseren een scheiding in prijs te maken tussen het pand en eventueel roerende goederen die u gaat over nemen; dit kan een besparing opleveren op de overdrachtsbelasting.

BETALING

De gehanteerde valuta bij verkopen in de meeste Europese landen is de Euro. Komt u niet uit een land dat de Euro gebruikt, dan zult u dus moeten wisselen. Wij raden u aan contact op te nemen met een professioneel bedrijf gespecialiseerd in het wisselen van valuta. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen in vergelijking met de koers die u krijgt van uw eigen bank. Wij kunnen u in contact brengen met geaccrediteerde valutahandelaren, die u hun koers kunnen opgeven zodat u kunt controleren of deze bedrijven u een betere conditie bieden dan uw eigen bank. Wij brengen u alleen in contact met bedrijven met een bewezen staat van dienst, gebaseerd op eerdere transacties met klanten die zeer tevreden waren. De wisselkoers kan op elk moment en bij elk bedrijf variëren dus raden we u aan om contact op te nemen met ten minste twee valutahandelaren om de tarieven op te vragen. Vraag onze consultant om u in contact te brengen met de valutahandelaren waarmee wij goede ervaringen hebben, zodat ze met u contact kunnen opnemen voor hun beste tarief.

UW NIEUW HUIS

UW NIEUW HUIS

Zodra uw nieuw aangekochte woning op uw naam is geregistreerd heeft u nog een paar dingen die moeten worden geregeld, zoals het aansluiten of overzetten van water, elektriciteit, gas, gemeentelijke heffingen en belastingen op uw naam. Wij helpen u ook graag met deze formaliteiten en adviseren u na de aankoop. U heeft misschien plannen voor uw nieuwe woning, zoals verbouwen, opknappen of het verrichten van aanpassingen zoals bijvoorbeeld het bouwen van een zwembad. Bedenk dat een goedkope aanschafprijs later duur uit kan vallen, zeker in het buitenland waar bouwkundige zaken en afspraken vaak mis gaan. Wij adviseren u om uw wensen te bespreken met onze adviseur. Als u handig bent en u een heleboel dingen zelf wilt doen, dan kan hij u zeker enkele goede tips geven, en als u niet handig bent, dan kan hij u in contact brengen met locale aannemers met een bewezen staat van dienst.